Božićne radionice održane s OOS6 i OOS7!

Knjižnica   |   M.B.  |  14.12.2016.
Božićne radionice održane s OOS6 i OOS7!

    U srijedu 14. prosinca 2016. godine održane su dvije zanimljive božićne radionice. Knjižničarka je s odgojno-obrazovnom skupinom OOS6 održala radionicu izrade božićnih čestitki. Učenici su prvo porazgovarali s knjižničarkom o tome kako se pripremaju za Božić, kako ga slave u svojim kućama, pomažu li u kućanskim poslovima, a potom je svatko od učenika izradio jednu čestitku uz pomoć raznih predložaka i božićnih motiva. Odlučili su čestitke pokloniti jedni drugima. Drugi je nastavni sat knjižničarka učenicima pročitala božićnu priču Djed Božićnjak Brune Kumana, nakon čega su priču analizirali i čitali. Uz sve to, slušali su božićne pjesme kako bi još bolje osjetili ugođaj nadolazećeg Božića.

    Druga je radionica održana s odgojno-obrazovnom skupinom OOS7. Knjižničarka je s učenicima porazgovarala o tome kako se u Hrvatskoj slavi Božić, koji su božićni običaji u našoj zemlji te u njihovom gradu odnosno selu. Međusobno su saznali što se u njihovim domovima objeduje u dane Božića te kako se pripremaju za te dane. Potom je uslijedila obrada slikopriče Božićni običaji koju je osmislila i pripremila knjižničarka. Nakon analize priče, ista se napravila na plakatu koji će ih podsjećati na zajednički rad.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.