CAP program proveden u nekoliko odjela tijekom mjeseca studenog!

Aktivnosti   |   M.B.  |  27.11.2017.
CAP program proveden u nekoliko odjela tijekom mjeseca studenog!

I ove godine u našem Centru proveden je CAP program za djecu s intelektualnim teškoćama. To je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. Radilo se s dvije grupe i sudjelovali su učenici 3.,4. i 5.razreda te učenici odgojno-obrazovnih skupina OOS7 i OOS8.

Učenicima su predstavljeni pojmovi i vještine koje će ih osnažiti i povećati sposobnost da sami sebe zaštite od mogućeg verbalnog, fizičkog ili spolnog zlostavljanja.

Program se provodio kroz pet dana u razdoblju od 20. do 24. studenog 2017. godine. Prvi i peti dan program su provodili razredni učitelji, a drugi, treći i četvrti dan radionice su provodili CAP voditelji. Kroz učenje i igru učenici su u tih pet dana naučili preventivne vještine i tehnike kako se oduprijeti zlostavljanju, a koje će uz podršku i pomoć svojih učitelja primjenjivati po potrebi.

Ovaj program i oblik rada našim je učenicima vrlo poučan, interesantan te je i naše druženje bilo vrlo zabavno.

CAP voditeljice su naše učiteljice Dubravka Periša, Nevenka Gruban i Zvjezdana Glumac.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.