Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom!

Aktivnosti   |   M.B.  |  21.03.2018.
Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom!

U našem smo Centru danas 21. ožujka obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom down.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Zato smo danas svi, učitelj, učenici, pomoćnici u nastavi, uprava škole, dali podršku svim osobama s Down sindromom, posebno našim učenicima kojih je nekoliko.

U obje smjene učenika održane su zanimljive radionice te se tako na prikladan način obilježio ovaj dan.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.