Obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu!

Aktivnosti   |   M.B.  |  09.04.2018.
Obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu!

Drugi travanj je datum proglašen još 2007. godine za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, čime su Ujedinjeni narodi nastojali skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na velike probleme poremećaja autizma koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Tako ćemo ovaj tjedan od 9.- 13. travnja 2018. godine, u našem Centru, imati niz raznih aktivnosti čime ćemo doprinijeti naporima da se javnost malo bolje upozna s poremećajem autizma.

U ponedjeljak 9. travnja proveli smo razne likovne radionice s učenicima, a kasnije u 13 sati cijela popodnevna smjena učenika, zajedno s pomoćnicima u nastavi, učiteljicama, ponekim roditeljima, stručnom službom i ravnateljicom, započela je šetnjom po gradu te su stigli i do Palače Pejačević gdje ih je dočekao gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Korisnici i učenici Centra sa svojim su učiteljicama u plavim majicama i s plavim balonima otpjevali nekoliko pjesmica te prenosili poruku „Jednaki u različitostima“.

Gradonačelnik je poručio kako će se Palača Pejačević „osvijetliti“ u plavo povodom ovoga dana te će tako poručiti da Virovitica stoji iza djece s poteškoćama i njihovih roditelja…

Nakon Palače, svi su zajedno otišli „ispod sata“ dijeleći letke prolaznicima.

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.