Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige

Knjižnica   |   M.B.  |  18.10.2017.
Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige

U tijeku je obilježavanje Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenoga.

Ove je godine u fokusu enciklopedistika. Time se obilježava 245 godina od objavljivanja prve velike Francuske enciklopedije koju su kao urednici potpisali Denis Diderot i Jean-Baptiste D'Alembert.

Središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Sve na jednom mjestu. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture, a organizatori su Knjižnice grada Zagreb.

Organizatori Mjeseca hrvatske knjige, ističu da odabirom teme žele propitati kakvo je danas "stanje" znanja, koliko je ono uopće u fokusu s obzirom na tehnološka dostignuća koja često vode i u površnost.

Također, trebamo biti svjesni da vrijeme izdvojeno za čitanje, knjigu i znanje, je dragocjeno i stostruko se vrati. Trebamo što više čitati, bez obzira na sveprisutnost tehnologije.

Nadalje, u Zagrebu od 7. do 12. studenog, održat će se tradicionalni Interliber - međunarodni sajam knjiga i učila. Pozivate se svi koji možete da posjetite sajam i pronađete neku knjigu za sebe.

Naši će učenici, učitelji i stručna suradnica knjižničarka obilježiti ovaj Mjesec raznim radionicama kako u školskoj knjižnici, tako i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.