Obilježili smo Svjetski dan srca!

Knjižnica   |   M.B.  |  30.09.2016.
Obilježili smo Svjetski dan srca!

     U petak 30. rujna 2016. godine obilježili smo Svjetski dan srca.
Učenici 6. razreda, razrednica Jasna Komar i knjižničarka Marija Blažević,  ugostili su učenike 3.a razreda iz susjedne škole OŠ „Vladimir Nazor“ Virovitica, razrednicu Nataliju Vida i knjižničarku Marinu Aragović Švarbić. Naučili su zašto se obilježava današnji dan, zašto je srce važan faktor u našem organizmu te su zaključili da je srce glavni pokretač života i ljubavi. Osim što su upotrijebili enciklopediju, kako bi saznali teorijski dio o srcu, upotrijebili su časopise kako bi čitali jedni drugima pjesmice o ljubavi. Drugi dio sata bio je radionica izrade srca, tematski nazvana „Srce srcu“, gdje su učenici ispisivali njima bitne poruke o ljubavi, poruke namijenjene roditeljima, bakama, djedama, tetama, prijateljima, simpatijama. Rezultat rada su dva velika plakata koji će krasiti knjižnice obje škole.

Ovaj je susret prvi u nizu, u sklopu projekta „Različitost u knjižnici“, koji su pokrenule knjižničarke COOR-a i OŠ „Vladimir Nazor“ Virovitica, a odvijat će se kroz prvo polugodište šk.godine 2016./17.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.