Radionicama smo obilježili Mjesec hrvatske knjige

Knjižnica   |   M.B.  |  03.11.2017.
Radionicama smo obilježili Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige obilježili smo radionicama u petak 3. studenog 2017.

Učenici 1. i 2. razreda iskoristili su vrijeme u Mjesecu hrvatske knjige i po prvi su puta posjetili školsku knjižnicu, zajedno sa svojom razrednicom Dubravkom Periša i pomoćnicom u nastavi. Stručna suradnica knjižničarka Marija Blažević kroz radionicu Upoznajem knjižnicu, upoznala je učenike s knjižnicom, s vrstom knjižnične građe i s knjigama/slikovnicama koje će učenici posuđivati; upoznala ih je s pojmovima knjižničar, školska knjižnica, gradska knjižnica, knjižara. Također, naučili su kako trebaju čuvati posuđene knjige, zatim kako se knjige posuđuju i kada se vraćaju. Uz to su pogledali poticajni kratki animirani film o knjižnici i posuđivanju knjiga. Kroz crtić su uvidjeli koliko je važno slikovnice čitati, listati i općenito provoditi vrijeme uz njih.

 

Druga je radionica provedena u odgojno-obrazovnoj skupini OOS4. Knjižničarka je s učenicima obrađivala Priču u slici: Iznenađenje. Radilo se na poticanju čitanja, odnosno samostalnom čitanju. Učenici su pokušali samostalno odrediti redoslijed sličica i stvoriti priču te pridružiti sličicama odgovarajuće rečenice isprintane na papirićima. Nakon što su pravilno stvorili priču, uslijedilo je čitanje i razgovor o priči.

Radionice će se nastaviti ovaj mjesec s drugim razrednim odjelima.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.