Učenici 5. i 6. razreda učili o dječjim časopisima u školskoj knjižnici!

Knjižnica   |   M.B.  |  25.01.2019.
Učenici 5. i 6. razreda učili o dječjim časopisima u školskoj knjižnici!

Učenici 5. i 6. razreda danas su u školskoj knjižnici, a u sklopu programa Knjižnično-informacijskog obrazovanja, učili o dječjim časopisima. Knjižničarka im je pokazala i objasnila razliku između tiskanih dječjih časopisa te časopisa koje mogu pronaći na mreži. Učenici su listajući časopise, koje mogu pronaći u knjižnici, uvidjeli kako je puno lakše čitati tiskani časopis od onog na mreži, naučili su koliko se često tiskaju časopisi, koliko ljudi radi na samo jednom broju časopisa te da je potreban veliki trud kako bi časopis ugledao svjetlo dana. Naučili su što je naslov, rubrika i impresum časopisa. Uočili su i razlike između časopisa za djecu i odrasle.

Učenici su rado sudjelovali u kvizu, koji je pripremila knjižničarka, uz pomoć kojeg su trebali ponoviti svoje znanje o dječjim časopisima, što im se jako svidjelo. Za kraj su ispunili radne listiće za zabavu koji inače dolaze uz određene naslove dječjih časopisa.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.