"Mali Mikeši" na 30. smotri učeničkih zadruga RH

Aktivnosti zadrugara   |   M.B.  |  15.10.2018.
"Mali Mikeši" na 30. smotri učeničkih zadruga RH

Naša učenička zadruga „Mali Mikeši“ sudjelovala je na 30. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske od 11. do 14. listopada 2018. godine u Vinkovcima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, HUUZ-a te Zajednice Tehničke kulture uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svoju zadrugu ponosno su predstavljale voditeljice Dijana Stanić i Izabela Babić te učenice zadrugarke Cecilija Moslavac i Božica Čižmarević.

Sudionice su bile smještene u hotelu „Slavonija“ blizu samog centra Vinkovaca 15-ak minuta hoda udaljenog od dvorane „Barun Trenk“ u kojoj se odvijala Državna smotra.

Svečano otvorenje Smotre bilo je u petak 12. listopada u 11 sati s bogatim programom učenika osnovnih i srednjih škola iz Vinkovaca uz prisustvo i pozdrave predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja i AOO-a, HUUZ-a, Zajednice tehničke kulture te predstavnika lokalnih vlasti. Rano poslijepodne proteklo je u iščekivanju Komisije i uvježbavanju prezentiranja naše učeničke zadruge. Susret s Komisijom bio je vrlo ugodan, primjerene komunikacije i prilagođenih pitanja za naše učenice. Nestala je trema i uspjele su pokazati  svoje znanje o našoj zadruzi i izradi keramičkog sata. Nakon toga prisustvovale smo radionici izrade svjetleće narukvice, a poslije večere bilo je organizirano zajedničko druženje u hotelu.

U subotu 13. listopada tijekom prijepodneva prisustvovale smo radionici modnih kreacija od otpadaka od šiljenja i cijeli dan izložba je bila i prodajnog karaktera.

Naše su učenice kroz prisustvovanje na ovoj smotri stekle nova saznanja o izradi nekih predmeta sa smotre, njihovom prezentiranju u javnost i prodaji; povezale su školsko gradivo s konkretnim doživljajem Vinkovaca i posebno važno za njih: imale su priliku uz našu pomoć uvježbavati samostalnost, snalaženje u novoj sredini, komunikaciju s nepoznatim ljudima, sklapanje prijateljstva i brigu o sebi.

D.S. i I.B.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće