COOR VIROVITICA DOBIO NAGRADU ZA NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT

Eko škola   |   29.11.2011.
COOR VIROVITICA DOBIO NAGRADU ZA  NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT

Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica dodijeljena je posebna nagrada Zlatna povelja HRT-a, cvjetna zastava i 10 000,00 kuna za najljepši školski vrt koji uređuju djeca s posebnim potrebama u 2011. godini. G. Jasna Plantak nagrađuje učenika izletom na Pustaru Višnjica.

Svečanosti podjele priznanja i nagrada održana je u HRT-ovom studiju „Zvonimir Bajsić" na zagrebačkom Prisavlju 25. studenog 2011. godine. Svečanosti su nazočili učenici članovi Vrtlarske skupine Josip Mikić i Vlado Božić; Lucija Gazić, voditeljica Vrtlarske skupine i Učeničke zadruge Mali Mikeši, ravnateljica Centra Marija Navarra; Vjekoslav Žibreg, vozač i domar Centra. Uz  njih su bili i predstavnici iz naše županije g. Antun Mihoković, direktor Turističkog ureda Virovitica i gđa. Ksenija Plantak, vlasnica Pustare Višnjica.

Ostale nagrađene škole s najljepšim školskim vrtovima u 2011. godini su: Područna škola Vrh Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Krka, Osnovna škola Marije i Line iz Umaga, Osnovna škola Donji Kraljevec iz Donjeg Kraljevca. Posebna priznanja su primili i domari za svoj doprinos u radu na unaprjeđenju školskog okoliša.

Radi se o projekt u kojem se natječu u uređenosti i ljepoti školskog okoliša osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske. Projekt je pokrenuo je Obrazovni program Hrvatskoga radija na prijedlog novinarke Lidije Komes, urednice ekološke emisije " Slušaj kako zemlja diše", koja je ujedno i voditeljica projekta. Cilj ovog projekta, Hrvatske radiotelevizije i Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i športa koji je međunarodno priznat i traje već šesnaest godina, je poticati mlade vrtlare da uljepšavaju školski okoliš i u svojim vrtovima čuvaju ljepotu hrvatske prirode, kao i njezinu bogatu biološku raznolikost.

COOR Virovitica (bivša OŠ Virovitica) je uključen u ovaj projekt natjecanja od 2004. godine kad smo primili istu Zlatnu povelju za najljepši školski vrt u školama koje odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenici s teškoćama u razvoju.

Lucija Gazić, voditeljica UZ

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće