Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježen u jutarnjoj smjeni učenika!

Eko škola   |   20.10.2016.
Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježen u jutarnjoj smjeni učenika!

    Učenici prijepodnevne smjene obilježili su četvrtak 20. listopad 2016. godine priredbom Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Pred svojim su roditeljima i učiteljicama izveli svoje razne pripremljene pjesmice, recitacije o kruhu i jesenskim plodovima. Pripremili su bogat stol s raznim krušnim proizvodima koje su proizveli zajedno sa svojim učiteljicama. Hodnici škole mirisali su na domaće kruhove i kolače. Stariji su učenici s učiteljicama mijesili peciva, pletenice, kiflice, kolače i pekli ih školskoj kuhinji. U goste je došao fra Grgur iz naše župe Svetog Roka, kako bi zajedno s učenicima zapjevao, a potom  blagoslovio sve plodove zemlje i krušne proizvode koji su bili izloženi na stolu. Na samom završetku priredbe, svi su se krušni proizvodi podijelili učenicima i svima prisutnima.

    Povodom Dana kruha, učenike se upoznalo s nastajanjem kruha – „od zrna do pogače“, učenici su vidjeli tradicijski način blagovanja kruha i krušnih proizvoda. Donoseći u školu razne plodove zemlje, upoznali su se sa starim vrstama voća, povrća te im se tako nastojalo ukazati na zdravu hranu, kao i na to da sav otpad takve hrane odlazi u bio-otpad, koji imamo i u našoj školi.

                                                              Koordinatorice Eko-škole: Margarita Kovačević i Marina Đurđević
                                                              Vjeroučiteljica: Dijana Stanić

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće