Četvrtak 20. listopad 2016. godine obilježili smo priredbom Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. U poslijepodnevnoj smjeni učenika, učenici su pripremili bogat program koji su upotpunili svojim izvedbenim točkama, kao i raznim krušnim proizvodima koje su proizveli zajedno sa svojim učiteljicama. Hodnici škole mirisali su na domaće kruhove i kolače. Stariji su učenici s učiteljicama mijesili peciva, pletenice, kiflice, kolače i pekli ih školskoj kuhinji. U goste je došao fra Roza iz naše župe Svetog Roka, kako bi zajedno s učenicima zapjevao, a potom blagoslovio sve plodove zemlje i krušne proizvode koji su bili izloženi na stolu. Na samom završetku priredbe, svi su se krušni proizvodi podijelili učenicima i svima prisutnima.
Povodom Dana kruha, učenike se upoznalo s nastajanjem kruha – „od zrna do pogače“, učenici su vidjeli tradicijski način blagovanja kruha i krušnih proizvoda. Donoseći u školu razne plodove zemlje, upoznali su se sa starim vrstama voća, povrća te im se tako nastojalo ukazati na zdravu hranu, kao i na to da sav otpad takve hrane odlazi u bio-otpad, koji imamo i u našoj školi.
Koordinatorice Eko-škole: Margarita Kovačević i Marina Đurđević
Vjeroučiteljica: Dijana Stanić