Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - popodnevna smjena

Eko škola   |   M.B.  |  19.10.2017.
Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - popodnevna smjena

U četvrtak 19. listopada 2017. u našem smo Centru obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici popodnevne smjene su se danima marljivo pripremali, naučili svoje recitacije, pjesmice s brojnim jesenskim temama, kao što su „“Kruška, jabuka, šljiva“, „Pekar“, „Kruh“, „Volim jesen“, „Jesen na putu“, igrokaz „Što znamo o jeseni“ predstavivši se na školskoj priredbi. Voditeljice su bile Lucija Gazić i Jelena Puzović.

Na velikom stolu u blagovaonici nalazile su se sve blagodati krušnih proizvoda, koje su učenici dan ranije pekli sa svojim učiteljicama ili doma s majkama i bakama. Hodnici škole su cijeli tjedan obilovali brojnim likovnim radovima s temom jeseni i jesenskih plodova, zatim s brojnim ukrasima koje su učenici izradili s učiteljicama te jesenskim plodovima bez kojih Eko kutak ne bi bio ukrašen, a to su bundeve, ukrasne tikvice, kukuruz, kestenje, …

Uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvalili smo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Najsvečaniji trenutak bila je posveta svih proizvoda od strane fra Marka, iz crkve Sv. Roka.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće