COOR Virovitica

Održan Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Dana Centra!

Aktivnosti   |   M.B.  |  06.06.2017.
Održan Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Dana Centra!

U utorak 6. lipnja 2017. u našem se Centru održao Dan otvorenih vrata, a povodom Dana Centra koji se obilježava od 5. do 8. lipnja 2017. godine.

U dopodnevnoj smjeni učenika, posjetili su nas učenici Katoličke osnovne škole Virovitica. Obišli su našu školu, senzornu sobu, a potom su u dvorištu istražili novi senzorni vrt. Sudjelovali su, zajedno s našim učenicima, u iskustvenim radionicama – vožnja u invalidskim kolicima (prelazili su različite prepreke na koje inače nailaze osobe u kolicima). Druga radionica, u kojoj su sudjelovali, bila je s povezom na očima – pokušali su doći do klupe na kojoj je vrč s vodom te su trebali natočiti vodu iz vrča u čašu. Također su isprobali stazu senzornog vrta.

Nakon toga su se održale radionice koje su pripremili Eko škola i Učenička zadruga „Mali Mikeši“. Eko škola organizirala je radionice crtanja po platnu, zatim na papiru koji je bio omotan oko drveća, crtanje raznobojnim kredama po asfaltiranom dijelu šk.dvorišta... Na radionici zadruge izrađivale su se ukrasne teglice i zmajevi od drvenih štapića i papira. Radionicama su se pridružili korisnici poludnevnog boravka.

U poslijepodnevnoj smjeni u istim su radionicama sudjelovali učenici iz Tehničke škole Virovitica i učenici djelomične integracije iz OŠ Vladimir Nazor.

Naša je logopedinja Mišela Bačić Baronica održala vrlo zanimljivo predavanje o jezičnom razvoju i jezičnim teškoćama na kojem su nazočile osobe različitih profila vezanih uz odgoj i obrazovanje.