COOR Virovitica

Svečana priredba povodom Dana Centra!

Aktivnosti   |   M.B.  |  07.06.2017.
Svečana priredba povodom Dana Centra!

U srijedu 7. lipnja 2017. godine COOR Virovitica obilježio je svoj Dan škole. Na svečanoj priredbi, uvodne je riječi nazočnima uputila ravnateljica Centra Margarita Kovačević, čestitavši svim zaposlenicima na još jednoj uspješno odrađenoj školskoj godini, čestitala je svim nagrađenim učenicima i jubilarcima, a čestitkama povodom Dana škole pridružile su se i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Uz prigodan program, gdje su učenici pokazali što su tijekom godine učili - recitirali pjesmice, izveli igrokaz, zaplesali uz nekoliko pjesama, dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima koji su uspješno predstavljali školu tijekom školske godine na izmaku. Učenici su sudjelovali na brojnim sportskim natjecanjima, a škola je posebno ponosna na biciklističko natjecanje u Koprivnici “Ja u prometu” gdje je ekipa u sastavu četvorice učenika (Marijan Nemeš, Filip Hećimović, Valentino Nikolić i Martin Gadanac) osvojila ekipno 1. mjesto. Veliki uspjeh ostvario je učenik 8.r. Valentino Nikolić koji je bio treći na državnom sportskom natjecanju u Poreču.

Učenici su se istaknuli i na likovnim i fotografskim natječajima. Daniela Gutić osvojila je prvu nagradu za svoj likovni rad na natječaju “Moj mali prijatelj” povodom 42. izložbe malih životinja te 3. mjesto na fotografskom natječaju za djecu s poteškoćama u razvoju pod nazivom “Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu”. Stjepan Gutić osvojio je također 1. nagradu u kategoriji škola za učenike s posebnim potrebama na natječaju literarnog, novinarskog i likovnog stvaralaštva 30. Lovrakovih dana kulture. Zapažen rezultat postignut je i na natječaju DUZS-a, gdje je u kategoriji likovnih radova David Miholančan osvojio 3. mjesto u državi.
Nagrade su dodijeljene učiteljima jubilarcima:

za 5 godina rada Maji Štampar, za 10 godina Manueli Fett, za 20 godina Mišeli Bačić Baronica, za 25 godina Mariji Navarri te za 30 godina Nevenki Markek.

Proglašen je naj učenik Centra - Antonio Hlavaček, učenik 8. razreda.

Program su upotpunili učenici i dvoje profesora Tehničke škole Virovitica izvodeći dvije pjesme.

Nakon programa, učenici i koordinatorice Eko škole uz goste i djelatnike Centra svečano su podigli zelenu zastavu kojom je Centar obnovio svoj zlatni status Eko škole koji nosi već punih 14 godina.

Brojni uzvanici na kraju su se počastili na domjenku, a imali su priliku pogledati izložbu učeničke zadruge te kupiti proizvode naših vrijednih zadrugara. Također su razgledali senzornu sobu.

U četvrtak 8. lipnja nastavilo se druženje učenika, njihovih roditelja, djelatnika Centra u školskom dvorištu.