COOR Virovitica

Obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Aktivnosti   |   M.B.  |  01.03.2018.
Obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Ove je godine Hrvatski sabor donio odluku kojom je 1. ožujka proglasio Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora. Tim su povodom naši edukacijski rehabilitatori odlučili obilježiti ovaj dan predavanjem "Tko su edukacijski rehabilitatori", kako bi širu javnost upoznali što sve osobe ovog profila rade, odnosno kako bi utjecali na prepoznavanje i vrednovanje uloge edukacijskih rehabilitatora te promicali prava djece i odraslih s teškoćama u razvoju

Predavanju su nazočili svi zainteresirani, stručnjaci raznih profila koji rade s djecom, a posebice s djecom s raznim teškoćama.

Predavačica Stanislava Đurčević dotaknula se problema s kojima se edukacijski rehabilitatori susreću i važnosti njihove uključenosti u rad svih odgojno-obrazovnih institucija. Dotaknula se uloge svih edukacijskih rehabilitatora, a to je pomoći djetetu da se uključi u program. Također, u radu je potrebno izraditi program rada djeteta s poteškoćom, educirati učitelje, odgajatelje i nastavnike kako raditi s djetetom s teškoćama. Edukacijski rehabilitator uočava prve teškoće i daje procjenu, a potom educira i roditelje kako bi razumjeli potrebe svoga djeteta.