COOR Virovitica

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom!

Aktivnosti   |   M.B.  |  21.03.2018.
Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom!

U našem smo Centru danas 21. ožujka obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom down.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Zato smo danas svi, učitelj, učenici, pomoćnici u nastavi, uprava škole, dali podršku svim osobama s Down sindromom, posebno našim učenicima kojih je nekoliko.

U obje smjene učenika održane su zanimljive radionice te se tako na prikladan način obilježio ovaj dan.