COOR Virovitica

Predavanjima smo nastavili obilježavati Svjetski dan svjesnosti o autizmu!

Aktivnosti   |   M.B.  |  10.04.2018.
Predavanjima smo nastavili obilježavati Svjetski dan svjesnosti o autizmu!

U utorak 10. travnja 2018. godine naš je Centar posjetio bračni par iz Engleske Mick i Lyn Trott sa suradnicom Marjorie Loftus i kćeri Stacey. Održali su predavanje o svojim iskustvima u radu. Svaka je osoba s autizmom drugačija te zahtjeva različit pristup. Osim općenitog uvoda o osobama s autizmom, predavači su se osvrnuli na funkcioniranje školskog sustava u Velikoj Britaniji. Najveća je razlika, u odnosu na Republiku Hrvatsku, u tomu što roditelji od rođenja djeteta imaju osiguranu sustavnu podršku svih stručnjaka, od procjene do tretmana, sve pod jednim krovom.
Sustavna podrška unutar rane intervencije cilj je i plan COOR-a Virovitica kako roditelji ne bi morali putovati u Osijek ili Zagreb, zbog tretmana i dijagnostike, ili plaćati skupocjene tretmane.

U istom se danu nastavilo s predavačicama iz našeg Centra. Edukacijske rehabilitatorice Mirjana Mojzeš Radovanović, mag.rehab.educ. i Jelena Puzović, mag.rehab.educ. održale su predavanje o senzornoj integraciji u svakodnevnom okruženju. Osim navedenih disfunkcija pojedinih osjetilnih sustava i načina na koji poticati senzornu integraciju kod kuće, veliki je naglasak stavljen na potrebu kvalitetne procjene i tretmana.

Sutra nastavljamo s obilježavanjem tjedna posvećenog autizmu.