COOR Virovitica

Naši učenici sudjelovali na natjecanju "Ja u prometu" u Koprivnici.

Aktivnosti   |   M.B.  |  27.04.2018.
Naši učenici sudjelovali na natjecanju "Ja u prometu" u Koprivnici.

Učenici našeg Centra, članovi sportske grupe “Hitrići”, sudjelovali su 27. travnja 2018. na 9. Međužupanijskom natjecanju učenika s intelektualnim teškoćama „Ja u prometu“ u Koprivnici. Natjecanje organizira COOR Podravsko sunce i Policijska uprava Koprivničko-križevačka – Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa.

Projekt „Ja u prometu“ je uvršten u Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te već treću godinu za redom prolazi na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova. Ministarstvo unutarnjih poslova ove godine sufinancira natjecanje „Ja u prometu“ s 10500 kuna.

Ovogodišnje natjecanje se sastojalo od pisanog i praktičnog dijela. Svaku školu predstavljaju četiri učenika. Ekipu čine učenici od 5. do 8. razreda te je od ove godine moguće uključiti i učenike iz odgojno-obrazovnih skupina. Za učenike s većim teškoćama u razvoju bili su pripremljeni primjereni ispiti. Na međužupanijskom natjecanju su osim domaćina COOR-a Podravsko sunce, sudjelovali i naš COOR Virovitica, zatim COOR Križevci, OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, V. osnovna škola Bjelovar, COO Tomislav Špoljar Varaždin, COO Čakovec te PŠ Farkaševac.

Sudjelovali su učenici: Marijan Nemeš, Cecilija Moslavac, Filip Hečimović i Božica Čižmarević.

Nagrada za prvo mjesto je, između ostalog, bila i sportski bicikl, a prvo mjesto su osvojili učenici OŠ Grgura Karlovčana. Naši su učenici ostali na začelju poretka, međutim znamo da je najvažnije sudjelovati, a ne pobijediti. Učenike zbog bolesti nije mogla pratiti učiteljica TZK-a Marijana Strija, nego su u pratnji bile ravnateljica Centra Margarita Kovačević I tajnica Sanja Đurasević.