O školi

Ostalo   |   25.09.2018.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (u daljnjem tekstu: Centar) od školske godine 1993./94. školske godine djeluje kao samostalna osnovna škola. Do tada je škola djelovala kao Posebni programi Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Od 2010. godine registrirani smo kao Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju s pokrenutim programom poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života.

Prava i dužnosti osnivača Centra obavlja Grad Virovitica  na temelju Odluke Ministarstva prosvjete i športa od 20. veljače 2002. godine.

Djelatnost Centra je:

 1. predškolski odgoj djece s teškoćama u razvoju
 2. osnovnoškolsko obrazovanje za djecu s teškoćama u razvoju po posebnom    programu pod uvjetima koje propisuje ministar nadležan za obrazovanje
 3. osnovno školovanje odraslih osoba
 4. provođenje rehabilitacijskih programa izvan nastavnog procesa učenicima redovnih osnovnih i srednjih škola pod uvjetima koje propisuje ministar nadležan za obrazovanje
 5. pružanje socijalnih usluga sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi:
 • usluga psihosocijalne podrške
 • usluga rane intervencije
 • usluga stručne procjene
 • usluga pomoći pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja (integracija)
 • usluga savjetovanja i pomaganja
 • usluga organiziranog stanovanja
 • usluga boravka

     f. srednjoškolsko obrazovanje za posebne strukovne programe za stjecanje niže stručne spreme

Upisno područje Centra obuhvaća područje cijele Virovitičko-podravske županije.

 

NAŠA VIZIJA:

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica je ustanova koja kroz suvremeni multidisciplinarni pristup i timski rad pruža djeci i svim osobama s teškoćama kvalitetan odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kako bi bili osposobljeni za što samostalniji život i inkluziju u socijalnu zajednicu. Kroz otvorenost, poticajnu atmosferu i suradnju pomažemo svakoj osobi s teškoćama da u svim životnim dobima ostvaruje svoj puni potencijal i osigura svoje mjesto u zajednici.

NAŠA MISIJA:

Misija nas stručnih i ostalih djelatnika Centra obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica je da svojim djelovanjem kroz raznolike odgojno-obrazovne, rehabilitacijske i radne sadržaje podržimo i osnažimo osobe s teškoćama svih dobnih skupina u njihovom razvoju a njihove obitelji, druge stručnjake i širu zajednicu ojačamo u zajedničkim naporima da naša sredina bude mjesto uspješna života za svakog pojedinca s teškoćama.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće