Obilježavamo projektni dan Eko škole!

Eko škola   |   03.10.2011.
Obilježavamo projektni dan Eko škole!

U našem Centru je 4. listopada 2011. održan Projektni dan Eko škole.

Projektni dan započeo je eko kvizom u kojem su sudjelovali učenici 4.,5.,6.,7. i 8. razreda. Kviz se sastojao od dvije grupe pitanja: za učenike 4. i 5. razreda te za učenike 6., 7. i 8. razreda. Učenici su vrlo aktivno i točno odgovarali na pitanja koja su se odnosila na način očuvanja prirode.

Nakon eko kviza, naš vanjski suradnik gosp. Darko Grlica održao je predavanje s prezentacijom o životu roda. Predavanje je vezano uz naš višegodišnji rad na uočavanju, praćenju i popisivanju broja roda u našoj županiji. Podatke nam daju učenici Centra koje voditelj Eko škole obradi i dostavlja ih gosp. Grlici koji ih prosljeđuje Zavodu za ornitologiju.

Nakon predavanja učenici su izveli kratki program. Tijekom priredbe dodijeljene su nagrade i priznanja pobjednicima eko kviza kao i korisnicima Radne okupacije za marljiv rad na održavanju okoliša Centra.

Pobjednici eko kviza, jutarnja smjena: Pleša, 8. r. B. Serenčeš,7.r. i J. Gadanac, 4.r.

Pobjednici eko kviza, popodnevna smjena: Ana Viljevac 5r, Mateo Vedriš 5r, Srećko Rimac, 7b

 

Projektni dan završio je eko ručkom koji je pripremljen od povrća ubranog u našem vrtu. Eko ručak je pripremljen za sve učenike Centra.

 

Ravnateljica Centra Marija Navarra, mag.rehab.educ. prigodnim je riječima pozdravila drage goste koji su svojim prisustvom uveličali održavanje projektnog dana Eko škole.

 

Popis gostiju:

 

Anita Šetić - predstavnica Udruge „Lijepa naša"

Predstavnice Dječjeg vrtića „Cvrčak"

Alen Bjelica - predstavnik grada Virovitice

Antun Mihoković - predstavnik Turističke zajednice

Roditelji-članovi Eko odbora - Silvija Zec, Renata Radijevac

Predavač: Darko Grlica

 

Gosti su imali priliku obići i razgledati prostore Centra kao i vanjski okoliš koji održavaju učenici u suradnji sa zaposlenicima i volonterima.

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće