Obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti!

Aktivnosti   |   M.B.  |  29.11.2018.
Obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti!

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Ovisnost može biti psihološka i tjelesna, a odnosi se na neprilagođeno ponašanje vezano uz uporabu ilegalnih droga ili drugih psihoaktivnih tvari, npr. alkohola ili lijekova, pušenje, kockanje, ovisnost o internetu, a koje dovodi do oštećenja organizma ili subjektivnih problema (problema u obitelji, školi, na poslu, s policijom...).

Psihologinja Maja Štampar je s učenicima 8. razreda, 29. studenog 2018., održala radionicu čiji je cilj bio osvijestiti još jednom sve opasnosti koje vrebaju od raznih sredstava ovisnosti.

Kako bi se što bolje oduprijeli vršnjačkom pritisku i ustrajali u svojim odlukama protiv sredstava ovisnosti, za početak su učenici radili na svom samopoštovanju i razvoju pozitivne slike o sebi. Nakon toga, zajednički smo se podsjetili na činjenice o ovisnostima te ispravljali mitove. Sve je rezultiralo zajedničkim plakatom koji će cijele godine učenicima služiti kao podsjetnik, a po potrebi ga mogu dorađivati i nadopunjavati.

Psihologinja Maja Štampar

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.