Obilježili smo Projektni dan Eko-škole!

Eko škola   |   14.10.2016.
Obilježili smo Projektni dan Eko-škole!

Projektni dan Eko-škole u našem je Centru održan 13.10. 2016. u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Cilj projektnog dana bio je razvijati svijest učenika, nastavnika, svih djelatnika škole, kao i roditelja, kako priroda ne poznaje otpad, kako reciklažom racionalno trošimo energiju i prirodne resurse i time čuvamo prirodu i naš planet.

      Dan je bio isplaniran tako da prvi sat svi učenici, zajedno sa svojim učiteljima, u razredu pišu eko-poruke za eko-pano u hodniku, nakon čega su drugi sat prešli na radionice ukrašavanja teglica za cvijeće, izrade okvira za slike, memori kartica te posuda za olovke i to sve od jesenskih plodova i prirodnih materijala.

Potom je slijedila eko-užina, koja se sastojala od finih pogačica od špinata koje je pripremila naša kuharica Željka. Siti i puni energije, održali smo kratku priredbu, nakon koje smo se uputili na školsko dvorište gdje nas je čekalo puno različitog eko-materijala od kojeg je trebalo napraviti nešto lijepo i korisno. U prijepodnevnoj smjeni nam se u eko-radionicama pridružila gđa Nedjeljka Županić, kuma naše eko-škole.
Za vrijeme radionica, učenici 6. razreda rješavali su eko-kviz nakon kojeg su nam se pridružili na školskom dvorištu.

Rezultati eko-kviza:

prijepodnevna smjena

1. Filip Hećimović, 2. Marijan Nemeš; 3. Božica Čizmarević i Stjepan Gutić

poslijepodnevna smjena

1.Antonio Hlavaček, 2.Fran Matušin, 3. Martin Gadanac

Na kreativnim smo radionicama napravili puno lijepih stvari, kako u prijepodnevnoj, tako i u poslijepodnevnoj smjeni. Uredili smo stare panjeve sa cvijećem, obojili kamenje, ukrasili posudice za cvijeće u koje smo posadili cvijeće. Nakon radionica, u dvorištu su uslijedile natjecateljske eko-igre u dvorani i proglašenje pobjednika eko-kviza.

            Nagradu za trud, pripremu i  sudjelovanje dobili su svi sudionici projektnog dana Eko-škole.

 

                                                                                                         Koordinatorice Eko-škole:
                                                                                               Margarita Kovačević i Marina Đurđević

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće