Održana Skupština Učeničke zadruge

Aktivnosti zadrugara   |   M.B.  |  13.11.2018.
Održana Skupština Učeničke zadruge

U našem se Centru održala Skupština Učeničke zadruge „Mali Mikeši“ u utorak 13. studenog 2018. godine. Voditeljica zadruge Dijana Stanić na samom je početku upoznala prisutne kako se Skupština održava s namjerom prisjećanja prošlogodišnjeg rada, a također je cilj bio upoznati se s Financijskim izvješćem. Prisutni su bili ravnateljica Centra Margarita Kovačević, predstavnica Vijeća roditelja, voditeljice sekcija Učeničke zadruge te učenici uključeni u zadrugu.

Tako su prisutni mogli saznati kako smo prošle školske godine imali 3 sekcije: Keramičarsku, Vrtlarsku i Suvenirsku sa 7 voditelja i 26 učenika, koji su, osim rada i ostvarenja svojih godišnjih planova, sudjelovali i u slijedećim aktivnostima:

  • Prodajna izložba radova povodom 5. Manifestacije Jesen u gradu listopada 2017.
  • Prodajna izložba u sklopu Manifestacije Prosinac u gradu
  • unutar osposobljavanja i usavršavanja zadrugara i voditelja Izabela Babić je sudjelovala na Skupu Međužupanijske udruge Učeničkog zadrugarstva Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije
  • Povodom Uskrsa smo imali prodajnu izložbu u prostorijama našeg Centra
  • sudjelovali smo i u zaštiti okoliša kroz suradnju s našom Eko-školom i u njihovoj akciji „Zelena čistka“ 20. travnja 2018.
  • svibnja 2018. održala se Županijska smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije, bili smo domaćini uz podršku Grada
  • ispred i u prostorijama Centra kulture održana je Županijska smotra na koju smo izuzetno ponosni i zbog cjelokupne organizacije, ozračja, posjećenosti naših građana, ali i zbog naših uspjeha. Naime, tu smo osvojili mjesto u kategoriji osnovnih škola, a i dobili smo priznanje za estetski najuređeniji štand na smotri. Time smo dobili i pozivnicu na Državnu smotru UZ.
  • Sudjelovali smo i na prodajnoj izložbi povodom Rokova

Time su ostvarene sve planirane aktivnosti Učeničke zadruge za šk. god. 2017./2018.

U usporedbi s prethodnom školskom 2016./2017. godinom nema većih odstupanja u broju učenika Zadrugara, bilo je 26 uključenih učenika, a prethodnu godinu 27 (dakle jedan manje) od sveukupno 58 tj. 57 učenika u Centru, ali smo imali jednu sekciju manje.

Zatim je voditeljica računovodstva Manuela Vrban ukratko izložila Financijsko izvješće Učeničke zadruge (što je zadruga zaradila, na što se utrošio novac i kakvo je trenutno stanje s financijama).

Ove školske godine već su odrađene neke aktivnosti Učeničke zadruge. Početkom listopada imali smo Zadružni odbor na kojem je predstavljen plan za ovu školsku godinu, sudjelovali smo na Manifestaciji Jesen u gradu i na Državnoj smotri UZ u Vinkovcima gdje smo predstavili naš rad odnosno naš pobjednički štand, naš najproizvod, upoznali smo učeničke zadruge iz cijele Hrvatske sa svojim proizvodima koji njeguju narodnu kulturnu baštinu.

Nadalje, korisnici poludnevnog boravka pomagali su Učeničkoj zadruzi i sudjelovali u njezinim prodajnim izložbama. Uvidjeli smo kako prema Pravilniku UZ čl.8 možemo uključiti korisnike kao punopravne članove učeničke zadruge te smo to i učinili od ove šk. godine. Tako da sada imamo gotovo jednaki ukupni  broj uključenih  –  28 (14 učenika i 14 korisnika PB), ovaj put u dvije sekcije Keramičarsku i Vezilje. S obzirom na izgradnju nove zgrade Centra, u dvorištu smo izgubili vrt, a time i Vrtlarsku skupinu. Korisnici poludnevnog boravka će svojim idejama, radovima i doprinosom u ambalaži za naše proizvode odrađivati sadržaje Suvenirske skupine.

Za kraj su učenici dobili svoje članske iskaznice čime je Skupština završila.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće