Osvojili smo 1. mjesto na 4. međužupanijskom natjecanju u Eko kvizu!

Eko škola   |   23.04.2012.
Osvojili smo 1. mjesto na 4. međužupanijskom natjecanju u Eko kvizu!

 

20. travnja 2012. održao se 4. međužupanijski ekološki kviz  "Lijepa naša" učenika škola koje rade po posebnom programu. U kvizu su sudjelovali predstavnici pet škola iz pet županija. Sudjelovale su sljedeće Eko škole: OŠ "Milan Amruž" iz Slavonskog Broda, OŠ "Nad lipom" iz Zagreba, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, COOR Virovitica i COOR "Podravsko sunce" iz Koprivnice kao domaćini.

Kviz je bio organiziran u tri etape i po programu rada bio je podudaran županijskom i državnom natjecanju Eko škola koje rade po redovnom programu. Prvo su prikazane prezentacije rada Eko škola koje su svojom kvalitetom pokazale rad učenika i sve su osvojile maksimalan broj bodova. Nakon toga se odvijao pismeni dio kviza gdje su učenici pokazali odlično znanje kao i na praktičnom dijelu kviza. Pitanja su bila vezana uz nastavne sadržaje 7. i 8. razreda iz nastavnih predmeta: prirode, društva, ekologije, vjeronauka kao i iz aktivnosti vezanih za životne situacije. Svi sudionici Eko kviza pokazali su zavidno znanje u rješavanju pismenih i praktičnih zadataka, a do pobjednika smo došli znanjem i brzinom u slaganju slagalica - grba Republike Hrvatske i Eko zastave. Najbrža ekipa, a ujedno i pobjednici su bili naši učenici COOR Virovitica: Tihomir Serenčeš 7.a. razred, Srećko Rimac 7.b razred, Vedran Pleša 8.a i Luka Osman 8.b razred, uz pratnju mentorice i voditeljice Eko škole Nevenke Gruban i ravnateljice našeg Centra Marije Navarra. Domaćini, koji su osvojili drugo mjesto, pobjednike su  nagradili prigodnim poklonima. Svečanost su uveličali predstavnici Udruge "Lijepa naša", medija i lokalne zajednice, a za sve sudionike domaćin je organizirao razgledavanje kulturnih znamenitosti grada Koprivnice.

Cjelokupno natjecanje proteklo je u veseloj i zanimljivoj atmosferi uz veliko zadovoljstvo svih sudionika jer je to prilika za još jedno vrijedno druženje učenika s teškoćama u razvoju.

 

 

 

 

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće